latinica  ћирилица
25/06/2018 |  15:03 ⇒ 18:20 | Аутор: РТРС

Реконструкција болнице у Зворнику; Влада Српске донирала 200.000 КМ

У Зворнику је почела реализација још једног значајног пројекта - реконструкција унутрашњости зворничке болнице.

Објекат стар више од 50 година добиће боље услове рада. Више од 200 хиљада марака донирала је Влада Републике Српске.

Реконструкција интерног одјељења зворничке болнице је у току, након чега ће услиједити и радови на гинеколошком и хируршком одјељењу.

Предвиђено је и уређење приземља болнице.

- Важно је напоменути да оваква реконструкција у нашој болници није одрађена задњих педесет година. Ради се комплетна замјена унутрашње столарије, глетују се и крече унутрашњи зидови, замјена комплетне подне облоге са најсавременијим материјалима - истиче Иван Поповић, директор Опште болнице Зворник.

Радови су условили измјену режима рада на интерном одјељењу.

- Акутна стања се збрињавају као и до сада, пацијенти за дијагностичку обраду се можда више обрађују амбулантно него у хоспиталним условима с обзиром на мањи број кревета - каже Борис Жарковић, специјалиста интерне медицине.

Оно што је сигурно је то да ће реализација пројекта обезбиједити квалитетније услове за смјештај пацијената и омогућити љекарима боље услове за рад.

- Ова болница је стара преко педесет година и да су били јако лоши услови за запослене и пацијенте. Овим пројектом добићемо сасвим један нови рухо наше болнице - напомиње Поповић.

Уговором је дефинисано да радови буду завршени до краја августа. Уколико буде недостајало новца, помоћи ће и Град Зворник.