latinica  ћирилица
25/06/2018 |  18:50 ⇒ 26/06/2018 | 08:05 | Аутор: Б92

Уругвајци разбили Русе за прво мјесто, Саудијци расплакали Салаха!

Фудбалери Уругваја побиједили су Русију са 3:0 у трећем колу Групе А Свјетског првенства у Русији.
СП - Русија 2018. (фото: Сергеи Карпукхин) -
СП - Русија 2018. (фото: Сергеи Карпукхин)

Уругвајци су овим тријумфом ријешили питање побједника групе и са првог мјеста ће чекати другопласираног из Групе Б гдје се за то мјесто боре Португал и Шпанија.

Уругвајци су врло брзо показали да ће пробати рано да постигну гол јер је још у првом минуту са дистанце "тукао" Матијас Весино. Тада није било опасности по гол Русије, али је Уругвај прву изгледну прилику претворио у гол већ у десетом минуту.

Газински је испред свог казненог простора фаулирао Бетанкура, а лопту је намјестио Луис Суарес.

Живи зид је скратио видно поље Игору Акинфејеву, Суарес је то искористио и по земљи шутирао у доњи ћошак за 1:0.

Акинфејев се истегао колико је било могуће, али не довољно да одбрани. Само два минута касније Руси су могли до изједначења.

Дзјуба је главом добро спустио лопту на линију 16 метара за Черишева, а овај је из прве шутирао. Муслера је имао среће јер је снажан ударац ишао у њега иначе не би било шансе да је одбрани.

Колико је у тој ситуацији Муслера имао среће, толико је Руси нису имали у 23. минуту. Са око 25 метара шутира Лаксалт, испријечио се Черишев од чије се ноге лопта одбила и отишла у сам угао гола гдје Акинфејев није могао да је стигне.

Да ствари наставе да се крећу од лоших ка горим, побринуо се Игор Смољников. Стартовао је на Лаксалта и добио други жути картон и искључење у 36. минуту.

У међувремену је Бетанкур био сам испред голмана, али није повисио на 3:0. Уругвај је до краја полувремена мало попустио темпо и остало је 2:0.

Већ на старту другог дијела игре било је јасно да ће Руси тешко моћи било шта да ураде и да је за њих утакмица готова била у 36. минуту.

Миранчук је покушавао истрчавањима, Самедов није могао центашутем да погоди ни камион па су лопте прелјетале казнени простор Уругваја, а Дзјуба је био незадовољан.

Све то је резултовало лошијом игром Руса у другом полувремену уз тек повремене покушаје да угрозе Муслеру, што је без Черишева ишло тешко.

Уругвајци су имали неколико добрих шанси да постигну и трећи гол и то су успјели у 91. минуту. Родригес је тукао са дистанце, Акинфејев је одбранио и одбио лопту у корнер.

Највиши је у скоку био Годин, голман Русије је и њему одлично одбранио, али се лопта одбила Каванију и он је спаковао трећи гол у мрежу Руса за суверено прво мјесто "Уруса" у овој групи.

Фудблаери Саудијске Арабије савладали су Египат 2:1 (1:1) у посљедњем колу групне фазе Свјетског првенства послије "лудог" меча, преокрета и доста спорних детаља.

Саудијска Арабија је забиљежила прву побједу на Свјетском првенству, али и постигла прве голове, с обзиром да су у прва два меча били неефикасни.

Египат и његов једини стријелац на шампионату Мо Салах остају без побједе и кући иду без иједног освојеног бода, на посљедњем мјесту групе А.

Египат је играо боље на старту и повео у 22. минуту сјајним голом фудбалера Ливерпула Мохамеда Салаха, који је постигао свој други гол на шампионату послије изузетног лоба.

До 40. минута првог полувремена није било много узбуђења, да би главни судија меча досудио пенал за Саудијску Арабију, али га је 45-годишњи Ел Хадари одбранио.

Ипак, Саудијци су некако дошли до првог гола на шампионату послије још једног пенала и то у 51. минуту првог дијела игре, када је прецизан био Салман.

Јунак своје нације постао је Салем у 95. минуту утакмице, када је након једног конфузног дешавања у казненом простору противника најбоље сналази и доноси небитна три бода својој екипи.

Мо Салах у сузама је завршио меч, видно разочаран јер није успио да својој репрезентацији донесе још један велики успјех.