latinica  ћирилица
02/07/2018 |  13:24 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење три Пакистанца

Службеници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Исток Вишеград Граничне полиције БиХ спријечили су кријумчарење три лица која су изјавила да долазе из Пакистана.
Мигранти у БиХ - Фото: РТРС
Мигранти у БиХФото: РТРС

Пакистанци су откривени током јучерашње контроле возила "мерцедеса", на магистралном путу Чајниче-Горажде, којим је управљао држављанин БиХ чији иницијали су М.Б.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дјело кријумчарење људи, против М.Б. биће достављен извјештај Тужилаштву БиХ.

Возило и други доказни материјали привремено су одузети, а страни држављани предати су припадницима Службе за послове са странцима на даље поступање, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Дољани ухапсили су лице А.К. након што је граничним провјерама утврђено да га због преваре потражује Основни суд у Бијељини.

А.К. је контролисан при изласку из БиХ на Међународном граничном прелазу Дољани и предат је службеницима Судске полиције Требиње.

На Међународном граничном прелазу Костајница, при уласку у БиХ, ухапшен је држављанин Шведске Д.А, којег Полицијска станица Лауш-Бањалука потражује због кривичног дјела обмана при добијању кредита или других погодности, те је предат службеницима Полицијске станице Лауш.

Приликом изласка из БиХ на Међународном граничном прелазу Шепак, службеници Јединице граничне полиције Зворник ухапсили су лице С.Ш, јер је установљено да га због крађе потражује Основни суд у Зворнику, те је предат службеницима Судске полиције Зворник.

Службеници Јединице граничне полиције Брод су при уласку у БиХ ухапсили лица К.Ш. и А.Б. за које је утврђено да их надлежни судови потражују због кривичног дјела помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела.

Лице К.Ш. потраживао је Општински суд у Бугојну, а А.Б. Општински суд у Зеници, те су предати службеницима Судске полиције Оџак.