latinica  ћирилица
03/07/2018 |  12:08 ⇒ 14:30 | Аутор: dnevni avaz

Бихаћ: Ухапшено шест особа због пребацивања илегалних миграната преко границе

Укупно шест особа осумњичено је да су дужи временски период на подручју Бихаћа вршиле незаконит транспорт, скривање, смјештање и пребацивање илегалних миграната преко границе БиХ, чиме су остваривале незакониту имовинску корист.
СИПА - Фото: илустрација
СИПАФото: илустрација

Према налогу тужиоца Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, припадници СИПА-е од раних јутарњих часова на подручју Бихаћа и околине врше хапшење и претресе особа осумњичених за кријумчарење илегалних миграната.

Особе које су под истрагом осумњичене су да су дужи временски период, као организована група, долазиле у контакт с особама које као илегални мигранти бораве у БиХ, након чега су те особе из различитих крајева БиХ, за новчану корист, тајно превозиле и смјештале на подручју Бихаћа и околине, а након тога чекале погодан тренутак за њихово илегално превођење, изван граничних прелаза на подручје Хрватске, да би им омогућиле даљње кретање ка земљама ЕУ.

У овом предмету СИПА и Тужилаштво БиХ провели су истрагу те прикупили доказе да су осумњичени на овај начин вршили кривична дјела уз стицање веће имовинске користи.