latinica  ћирилица
04/07/2018 |  17:43 ⇒ 05/07/2018 | 13:31 | Аутор: СРНА

Ђокић: Убрзати привредни раст

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је политика Владе Српске активан рад на убрзању привредног раста и привлачење што већег броја инвеститора.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић је на љетњем фестивалу у Берлину, који окупља значајне политичаре и више од три хиљаде привредника из Њемачке и других европских земаља и свијета, рекао да Република Српска има највећи обим спољно-трговинске размјене са европским земљама, те да је Њемачка веома значајан партнер нашој земљи.

Министар индустрије, енергетике и рударства Српске разговарао је са предсједником Парламента Савезне Републике Њемачке Волфгангом Шаубелом, послаником Хришћанско-демократске уније у Бундестагу Кристијан фон Штетеном, министром здравља Њемачке Јенс Спахном и Торстен Алсебеном из Привредне коморе о могућностима јачања сарадње и нових инвестиција у Републици Српској.

Разговарано је највише о индустријској производњи и развоју средњег
предузетништва, о енергетском сектору, изградњи соларних, хидро и вјетроелектрана.

На састанку је констатовано да има много простора за сарадњу и да су овакви разговори од вишеструке користи за повезивање и размјену искустава, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

Изражена је спремност за улагање у области у којима Република Српска има велике потенцијале, а представници њемачких компанија су прихватили позив министра Ђокића да посјете Републику Српску и њихов долазак се ускоро очекује.