latinica  ћирилица
05/07/2018 |  17:08 ⇒ 06/07/2018 | 07:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Посланицима Собрања пријећено затвором

Посланици владајуће већине у Македонији јутрос су добили писмо у којем им се пријети немирима и затвором ако поново гласају за договор са Грчком.
Македонско Собрање -
Македонско Собрање

Писмо је потписано од непознатог Удружење за борбу за еманципацију и права жена.

Информацију да је у Собрање стигло пријетеће писмо објавила је независна посланица СДСМ Ивана Туфекџић, која је оценила да је то "у најмању руку непристојан притисак на слободну вољу посланика".

Уз писмо које је упућено посланицима владајуће коалиције написано је: "Биће немира, па избори и онда идете у затвор".

Посланицима владајуће коалиције се сугерише да текст, који је већ објављен у медијима, "јасно осликава одговрност и посљедице" гласања поновну ратификацију договора са Грчком.

"Подвлачимо вам да гласање ЗА повлачи кривичну одговорност и да ће изазвати немире у држави, који ће неминовно довести до избора након којих више нећете бити у парламенту, а врло је извјесно да ћете завршити у затвору", наводи се у пријетећем писму посланицима које је Туфекџићева објавила на Фејсбуку, а пренијели бројни македонски портали.

ПОво писмо није утицало на посланике владајуће колиције СДСМ и ДУИ који су данас, по други пут, ратификовали договор са Грчком за рјешавање македонско-грчког спора око имена Макдонија.

Након што је предсједник Македоније Ђорђе Иванов одбио да га потпише други пут је за договору Собрању гласало 69 посланика (од 120), а сједници нису присуствовали посланици опозиционог ВМРО ДПМНЕ који тај документ сматрају капитулантским.