latinica  ћирилица
06/07/2018 |  11:55 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Ђокић: СП оставила видљив траг у развоју Српске

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да је ова партија кроз четврт вијека постојања оставила видљив траг у развоју Републике Српске и њен је циљ освајање 100.000 гласова на октобарским изборима.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић је истакао да је власт у Српској, у којој је и СП, постигла резултате који су видљиви и расту из годину у годину, али да они морају бити далеко већи и томе се тежи.

"То ћемо спровести и кроз бројне реформе у економској сфери, а једна од њих је пореска реформа која ће обезбиједити већу флексибилност тог система с циљем развоја привреде и запошљавања", рекао је Ђокић за "Глас Српске".

Он је навео да СП очекује барем по једног посланика из сваке изборне јединице у Републици Српској у будућем сазиву парламента. "Углавном, побједа је императив и не видим да опозиција има шансе", рекао је Ђокић.

Коментаришући формирање Српске листе у Федерацији БиХ у којој су СНСД, ДНС и СП, Ђокић је рекао да су ове три странке биле спремне да прошире коалицију.

"СП никада није имала дилему када је ријеч о заштити српских интереса. Не смијемо дозволити да поново не можемо формирати Клуб Срба у федералном Парламенту", рекао је Ђокић.

Он је истакао да је конгрес СП-а који је заказан за недјељу, 8. јула, у Бањалуци програмског карактера, те да ће на њему бити представљена визија развоја Републике Српске за наредне четири године, а и дуже.

"Кључни циљеви су економски развој, нова радна мјеста и стварање средњег слоја становништва, јер без тога нема стабилности", рекао је Ђокић.

Он каже да СП биљежи стални раст, што, како каже, потврђује да су идеје, програм, те одговорна и умјерена политика потребни Републици Српској. "Наш циљ је напредак и развој, а у центру је човјек и борба за напредак", рекао је Ђокић.

Осврћући се на недавни договор о формирању Савеза за сарадњу СП-а и Социјалистичке партије Србије /СПС/, Ђокић је истакао да су колеге из Србије одувијек имале визију живота на овим просторима и да се Српска развија, те да су у протеклим годинама дали највећи допринос томе.

"Цијенимо улогу лидера СПС-а и министра спољних послова Србије Ивије Дачића, чије је дјеловање усмјерено ка развоју Српске и СП-а. Савез ће свакако ојачати наше и везе Српске и Србије", рекао је Ђокић.

Говорећи о случају "Драгичевић", Ђокић је нагласио да политика није смјела да умијеша прсте у трагедију ове породице и да се могло доста тога избјећи да је било више воље у опозицији, и само тражити од надлежних да раде свој посао и да нико не скупља јефтине поене.