latinica  ћирилица
06/07/2018 |  17:15 ⇒ 18:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Неприхватљиво формирање било какве војске на Космету

За државу Србију и за њену војску формирање било какве војске на територији Космета апсолутно није прихватљиво, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Све што није у складу с Резолуцијом 1244, све што није КФОР, за нас представља дестабилизацију региона и нешто са чиме не можемо и нећемо да се сложимо, рекао је министар Вулин новинарима поводом изјава о формирању тзв. војске Косова.

Сваки Срби који живи на простору КиМ, истакао је он, треба добро да зна да служење у некаквој лажној војсци Косова јесте служење против сопственог народа и служење протв сопствене државе.

Они који праве војску Косова не праве је да би ратовали с Албанијом, ни да би на Косову успоставили ред, ни да би се сукобили са било којим сусједом. Они је праве искључиво, и само са једним поводом - да би дестабилизовали регион, а да би покушали да угрозе Србију и Србе. Нема другог разлога за постојање војске Косова, казао је министар одбране.

Зато сваки Србин на простору Космета треба да зна да му ту није место и да његово служење у таквој војсци на крају доводи само до тога да се сукобљава са својим рођацима и својом браћом, закључио је министар Вулин.