latinica  ћирилица
07/07/2018 |  09:16 ⇒ 13:20 | Аутор: СРНА

Парламент Српске - најефикаснији законодавац у БиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је парламент Српске у протекле четири године био најефикаснији законодавац у БиХ по броју усвојених закона и по броју тематских цјелина.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је рекао да је укупан број законодавних цјелина 205, од чега 199 закона и 227 тематских цјелина.

Он је истакао да ова ефикасност Народне скупштине Републике Српске, уколико се узме у обзир рад других парламената у БиХ, показује да је Српска једини државотворни или организациони дио БиХ који у цјелости извршава своје обавезе.

"Једина је Република Српска као дио БиХ испунила све своје обавезе на вријеме и једина извршава све своје међународне обавезе. Због тога је важно да су институције стабилне, да јачају, да служе својој сврси и да раде у служби грађана", рекао је Чубриловић за "Еуроблиц".

Коментаришући чињеницу да опозиција није присуствовала посљедњој посебној сједници парламента Републике Српске, Чубриловић је рекао да би волио да је та сједница окончана у пуном сазиву, али да је право опозиције да се понаша онако како мисли да треба.

"Народна скупштина Републике Српске одржала је успјешну сједницу и усвојила сет важних закона, међу којима су и они у вези са повећањем плата у Републици Српској", нагласио је Чубриловић.

Говорећи о случају "Драгичевић", Чубриловић је рекао да се политика превише увукла у овај случај и да му је жао што се манипулише породицом Драгичевић.

"Може се стећи утисак да више није у центру пажње да се ријеши смрт Давида Драгичевића , већ да неке политичке странке остваре политичке циљеве преко ове трагедије", каже Чубриловић.