latinica  ћирилица
07/07/2018 |  12:18 | Аутор: ТАНЈУГ

Бошковић: Црна Гора није дио Србије да би могла да је изда

Одлука Црне Горе да пошаље два официра у мисију КФОР на Косову је исправна и једина могућа, изјавио је министар одбране Предраг Бошковић и додао да "Црна Гора није издала Србију, јер није део Србије да би могла да је изда".
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

Министар Предраг Бошковић је то рекао у интервјуу за Радио Црне Горе и при томе се позвао на изјаву предсједника Србије Александра Вучића, који је рекао да је КФОР највећи гарант стабилности и безбједности српске заједнице на Косову, преноси РТЦГ.

"Не видим како би онда одлука Црне Горе могла бити против тога, ако је комплетна мисија у циљу очувања српске заједнице на Косову", рекао је Бошковић.

Он је рекао и да је изјава министра одбране Србије Александра Вулина да одлука Црне Горе о слању војника на Косово није пријатељска, "емотивна и лична, прије него утемељена у стварности и аргументима".

"Сматрамо да треба активно да се укључимо у питање регионалне безбједности. Желимо да изнутра видимо стање безбједности на Косову. Због тога је та наша одлука исправна и једина могућа. Схватамо и фрустрираност опозиције о том питању", рекао је Бошковић.