latinica  ћирилица
08/07/2018 |  11:13 ⇒ 09/07/2018 | 07:40 | Аутор: СРНА

Дачић у понедјељак у Лондону на Самиту о западном Балкану

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић учествоваће у понедјељак на састанку шефова дипломатија у оквиру Самита о западном Балкану у Лондону.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

Дачић ће на пленарној сједници представити приоритете Србије у регионалној сарадњи, те чињенице о напретку који је остварен у реформским процесима и напретку на путу европских интеграција, најављено је из Министарства спољних послова Србије.

Предвиђена је и дискусија о проблемима насљеђа и извјештавања о билатералним проблемима, питањима од значаја за безбједност региона, као и питањима миграција, у којој ће шеф српске дипломатије активно заступати интересе Србије.

У раду самита учествоваће министри спољних послова западног Балкана и представнци Њемачке, Аустрије, Француске, Италије, Пољске, Словеније и Хрватске, као чланица ЕУ, које учествују у активностима у оквиру "Берлинског процеса".

Дачић ће присуствовати и парафирању Споразума о сједишту Секретаријата транспортне заједнице, које ће бити у Београду, што је један од конкретних резултата постигнутих након прошлогодишњег Самита о западном Балкану у Трсту.