latinica  ћирилица
08/07/2018 |  15:38 ⇒ 15:48 | Аутор: РТРС

СДС пуца: Вукота Говедарица изабрао Обрена Петровића, Младен Босић не жели на ту листу

Високи функционер СДС-а Младен Босић прихватио је одлуку предсједника Српске демократске странке Вукоте Говедарице да носилац листе за изборну јединицу два за Представнички дом Парламента БиХ буде Обрен Петровић.
Младен Босић - Фото: СРНА
Младен БосићФото: СРНА

"Прихватам одлуку о носиоцу листе за Изборну јединицу 2 за ПД ПС БиХ коју је донио предсједник СДС Вукота Говедарица као потпуно легитимну. Он је добио право одлуком ГО СДС-а да одлучи између Обрена Петровића и мене. Данас сам обавијештен да ће носилац листе бити Обрен Петровић", навео је Босић.

Каже да има најмање права да коментарише одлуке које доноси Вукота Говедарица пошто себе сматра најодговорнијим што је Говедарица постао предсједник СДС-а.

Додаје да му је нуђено да буде носилац компензационе листе што је он одбио.

"Свима је познато да смо Обрен Петровић и ја два сасвим различита профила, како политичка тако и људска и свјестан сам да се предсједник Говедарица опредјељујући се за Обрена Петровића, опредјелио и за систем вриједности који његово име носи са собом. Тачно је да ми је нуђено да будем носилац компензационе листе, али мој циљ није да по сваку цијену будем посланик у Парламенту БиХ. Не могу да прихватим да будем на листи и подржавам вриједности које носи носилац те листе", навео је Босић.

Када је одлазио с чела СДС-а ставио се на располагање странци уколико за то има потребе.

Признаје да је очекивао да ће рекордних 52 хиљаде личних гласова на претходним изборима, проведених 10 тешких година на челу странке, политичко и дипломатско искуство бити довољна аргументација за позицију за коју је био кандидован.

"Као неко ко је у историји СДС-а био најдуже на челу странке осјећам лично задовољство што сам бавећи се политиком покушао да задржим лични интегритет. Свакако ћу наставити да се борим за интересе странке. Да би Република Српска могла да иде у свјетлију будућност, Милорад Додик и систем који је он успоставио морају да оду у историју", закључио је Босић.

Извор: topportal.info