latinica  ћирилица
08/07/2018 |  17:59 ⇒ 09/07/2018 | 07:49 | Аутор: СРНА

Шпирић: Не могу се ни поредити са онима који су правили спискове Срба у Сребреници

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је да је "тачно да је велика разлика између њега и оних који су правили спискове Срба у Сребреници" и да то никада не може да се упореди.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић рекао је да опозиција, на челу са СДС-ом, "наставља да дестабилизује Републику Српску, баш као што је то чинила и 2004. године, правећи спискове којима сада машу бошњачка удружења, и пријете њемачким тужилаштвом и прогоном Срба". 

Из СДС-а одговарају да је Шпирић недослиједан политичар, који је неколико пута мијењао странке. Наводе да је свој патриотизам показао на недавном засједању Представничког дома ПС БиХ, када се хвалио да је продржавни човјек, и да подржава све што је у интересу "ове земље". Прво је, наводе, гласао за повећање акциза, а потом био против њиховог смањивања.

Шпирић поручује да је своју странку и свог предсједника изабрао прије 20 година, и да их не мијења. СДС је исти и 2004. и данас 2018. године, јер су поданици бошњачке политике", рекао је потпредсједник СНСД-а.