latinica  ћирилица
08/07/2018 |  18:00 ⇒ 09/07/2018 | 07:55 | Аутор: РТРС

Конгрес СП- Приоритет економски развој Српске

У Бањалуци је одржан 8. Конгрес Социјалистичке партије. Усвојена је програмска Декларација о визији Српске до 2026. године, у којој је највећи значај дат економском развоју Републике.

Руководство партије истиче да такав програм показује да је политика ове партије окренута будућности, у намјери да се спроведу реформе које ће допринијети развоју.

"Сигурно и слободно, да Српска живи и ради" - слоган Социјалистичке партије поручује да је СП сигуран партнер који остаје досљедан својој политици. У 22 поглавља Декларације прецизиран је низ конкретних мјера, политика и циљева који ће бити препознати кроз дјеловање свих институција, али и сарадњу са социјалним партнерима, рекао је предсједник СП-а Петар Ђокић.

- Наша платформа полази од тога и дајемо највећи значај економском расту и развоју Републике Српске, новом запошљавању, повећању укупног броја запослених и бољем животу наших људи - наводи Ђокић.

Подршку њиховом раду дало је и руководство СПС-а из Србије, са којима имају дугогодишњу сарадњу и заједнички циљ – бољи живот грађана, али и да Српска и Србија буду што ближе.

- Мислим да су СП Републике Српске и Србије партнери који имају ту љевичарску димензију, и уз сво поштовање другима који дјелују на политичкој сцени, ипак је то нешто што нас издваја у односу на друге, а грађанима чини боље - рекао је Жарко Обрадовић, потпредсједник СП Србије.

Честитајући социјалистима одржавање Конгреса, предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да ове двије странке, са ДНС, чине најдуговјечнију коалицију која је увијек радила на томе да Српска буде сачувана. Република Српска постала је самоодржива и једина која може да функционише без међународног интервенционизма, закључио је Додик.