latinica  ћирилица
09/07/2018 |  12:33 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Кошарац: Шаровић доказао да је најбољи Бакиров министар

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац најоштрије је осудио "скандалозно понашање СДС-овог министра у Савјету министара Мирка Шаровића, као и предсједавајућег Савјета министара БиХ Дениса Звиздића на Самиту `16 плус један` у Софији посвећеном стратешким инфраструктурним пројекатима који се у 16 европских земаља реализују уз подршку партнера из Кине.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Шаровићево и Звиздићево понашање представља политички и дипломатски скандал без преседана! Кинески партнери стриктно су се држали дејтонског Устава, према коме је изградња саобраћајне инфраструктуре у искључивој надлежности ентитета. Сви то знају, осим Звиздића, који је тамо глумио некаквог премијера, и Шаровића, који је између виталних интереса Републике Српске и политичких интереса Звиздића и СДА кукавички и издајнички одабрао да представља ово друго - рекао је Кошарац Срни.

Он је нагласио да је Шаровић на самиту у Софији још једном показао суштинску разлику у политици СНСД-а и СДС-а, односно онога што су у протекле четири године у заједничким институцијама у Сарајеву заступали представници такозваног Савеза за промјене.

- Ми смо у заједничким институцијама заступали и бранили интересе Републике Српске, поштујући њене уставне надлежности. Они су чинили све да пониште те надлежности и ојачају институције БиХ. У томе је суштинска разлика између нас и њих, и то је Шаровић у Согији јасно показао - истакао је Кошарац.

Према ријечима Кошарца, Шаровић је у Софији још једном оправдао епитет "најбољег Бакировог министра", којим су га окитили сарајевски медији.

- Представници такозваног Савеза за промјене тешко су преварили своје бираче у Републици Српској, којима су прије четири године причали да ће у Сарајеву бранити интересе Републике Српске. Вршећи власт у заједничким институцијама, они су чинили све да своје позиције искористе како би Републици Српској нанијели што већу политичку и економску штету. Шаровић је у том погледу један од највећих превараната - закључио је Кошарац.