latinica  ћирилица
10/07/2018 |  12:45 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Вучић: Народ ће бити "врховни судија"

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио данас да ће понудити рјешење за Космет ако оно буде пронађено, те да ће се о том приједлогу изјаснити народ који ће бити "врховни судија".
Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг) -
Александар Вучић (Фото: Драган Кујунџић/Танјуг)

- За танго је потребно двоје, не зависи све од нас, радићу сваки дан и борићу се сваки дан да некакво компромисно рјешење пронађемо. Ако га пронађемо, понудићу га народу. Нека народ каже да ли жели или не, народ ће бити врховни судија - рекао је Вучић у Анкари.

Он је нагласио да, "ако се не пронађе рјешење за Космет, неће имати шта да се понуди народу", али да ће се у сваком случају борити за будућност Србије и српски народ на Космету, преносе београдски медији.

Коментаришући нападе опозиције да власт ради све да преда Косово и Метохију, Вучић је рекао да не зна само "шта би неко могао да изгуби послије њихове владавине".

Он је нагласио да за разлику од оних који га нападају, он као предсједник размишља и каква је економска ситуација и демографска позиција Србије и колико људи одлази из земље и шта је то што може да се добије за Србију и шта може да се добије за српски народ на Космету.

- Ако вам је политика да неког оптужујете, да је крив за нешто што сте ви већ изгубили и то својом неспособношћу да било шта заузврат добијете за Србију, мислим да је то погрешна политика. Што се тиче легитимитета, прихватам да су они веома популарни, а да ја то нисам - поручио је Вучић.

Он је рекао да америчка администрација први пут жели да чује и српску страну по питању Косова и Метохије, што није мала ствар.

- Захвалан сам Американцима што желе да нас чују, чини ми се први пут од када је успостављена администрација Доналда Трампа. Не кажем да су нам савезници по питању Косова и Метохије, не кажем да је то лако, они имају другачији поглед на Косово, али сада желе да нас чују и то није мала ствар - истакао је Вучић.

Он је додао да нема потврду датума или нешто слично о доласку предсједника САД у Србију, те поновио да ће у Србију до краја године доћи предсједник Русије Владимир Путин, а да ће наредне године у посјету стићи и предсједник Кине.