latinica  ћирилица
10/07/2018 |  15:41 ⇒ 15:42 | Аутор: Б92

Ђоковић: Растем из меча у меч!

Новак Ђоковић игра без грешке на овогодишњем Вимблдону. Четири меча, четири сигурне побједе.

Последња је остварена против руског тинејџера, а лако је могла отићи и у следећи дан, али Новак је био бржи од мрака.

"Свакако да је период пред Ролан Гарос и Вимблдон ове године био поприлично другачији за мене него било када раније, наравно због свих околности у претходних годину дана... Повреде, операције и тако даље. Али, исто тако осјећам да ми се ниво тениса у последњих мјесец и по дана веома примакао оном нивоу на ком и желим да будем", рекао је Ђоковић.

Новак је у међувремену наставио са веома добрим партијама у Лондону, уписавши још један тријумф без изгубљеног сета против Карена Хачанова из Русије, али је мало недостајало да организатори одлуче да пребаце њихов окршај за наредни дан.

Идентична ситуација догодила му се прошле године, па је морао да игра два меча у истом дану.

"Послије меча сам чуо да су организатори планирали да откажу мој меч да су Гаел Монфис и Кевин Андерсон ушли у пети сет. Срећом по мене то се није догодило. Замало две године заредом исто да ми се догоди. Драго ми је што сада разговарамо, а не сутра, послије мог пласмана у четвртину финала".

Оно што је фасцинантно, поред чињенице да су троструког шампиона у првој фази турнира већ ставили на споредни умјесто Централног терена, иако за тако нешто није било резонских разлога, јесте да су и претходног дана одлучили да на главно игралишете – једино које има кров – пребаце меч дубла (?!).

"Наравно, опција да вас пребаце на Централни терен увек постоји, то је нешто што сам и прижељкивао. Опет, као и прошле године, рекли су ми да не могу да пребаце мој меч на неки други терен због продатих карата. Претпостављам да су утицали и још неки фактори...Надам се да ћу у сриједу играти на Централном", истакао је Новак.

Најбољег српског тенисера сада очекује меч са Јапанцем Кеијем Нишикоријем, биће то њихов осамнаести међусобни сусрет, а Ђоковић има петнаест тријумфа.

"Заиста осјећам све више оптимизма, чак и више него ви. Свиђају ми се шансе у мечу са Нишикоријем. Играо сам веома добро и у Квинсу прије доласка овдје. До сада, сва четири дуела била су веома, веома добра за мене. Нисам провео превише времена на терену. Осјећам се психички спремно, фит сам и позитиван".