latinica  ћирилица
10/07/2018 |  17:59 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Плату добијао, а на посао није ни долазио!

Извјештај Управе криминалистичке полиције МУП-а Српске бањалучком Окружном тужилаштву против директора Културног центра Градишка, Жељка Благојевића, и сада посланика Адама Шукала, због сумње да је почињено кривично дјело злоупотребе службене дужности, и данас је главна тема у граду на Сави. На видјело излази све више чињеница, које иду у прилог извјештају.

Народни посланик Адам Шукало, све је подвео под случај монтираног процеса, и већ се на првом кораку спотакао.

"Како је могуће да након пет година од када је прошао мој Уговор о раду у Културном центру данас нека на челу са министром унутрашњих послова Драганом Лукачом узимају тај случај и дају у јавност Републике Српске информацију да је поднио извјештај о томе да сам ја починио наводно неко кривично дјело", пита се Шукало.

Из обрасца за обрачун видљиво је да је Шукалу плата обрачуната за август 2014. године, а од тада није прошло пет година, како сам тврди. Фиктивно запослење Шукала било је тема расправе и у Народној скупштини. Тада га је бранио његов тадашњи партијски колега Горан Ђорђић, наводом да Шукало не прима плату, већ само накнаду од 300 КМ.

Из обрасца за обрачун плата, види се да је Шукалу обрачуната плата од 1.180 КМ, и на ту основицу уплаћени сви доприноси.

Откривеним у Градишци нису изненађени. Одборници прошлог сазива локалног парламента указивали су на манипулације по налогу, како тврде, тадашњег начелника општине, Зорана Латиновића.

"Ми смо више наврата указивали на овакве појаве и у овом конкретном случају смо тражили информације и указивали међутим у тадашње вријеме тадашње власти нисмо успјели доћи до релевантних података, међутим у овом периоду се до њих долази", каже Немања Панић, одборник Скупштине општине Градишка.

Незванично сазнајемо да је управо Зоран Латиновић дао налог тадашњем директору Културног центра, Жељку Благојевићу, да на овакав начин цијени фиктивни рад Адама Шукала, који на посао, кажу грађани Градишке, није ни долазио.