latinica  ћирилица
11/07/2018 |  08:22 ⇒ 12:14 | Аутор: СРНА

Петровдански дани- Вечерас богослужење, сутра посјета српским стратиштима

У сребреничком Храму Покрова Пресвете Богородице вечерас ће бити служено вечерње у оквиру меморијалне духовно-хуманитарне и културно-спортске манифестације Петровдански дани-Сребреница 2018, која се одржава у знак сјећања на 69 српских жртава убијених на Петровдан 1992. године у селима око Сребренице, као и на све српске жртве у посљедњем рату.
Сребреница (Фото: turizamrs.org) -
Сребреница (Фото: turizamrs.org)

Вечерње почиње у 19.00 часова, а у црквеној порти биће организовано и традиционално паљење петровданских лила и лилање. Потом ће бити приређено вече духовне музике.

Културно-спортски садржаји овог меморијала биће завршени представљањем другог броја часописа "Сребрни вијенац" који издаје СКПД "Просвјета" из Сребренице и одигравањем ревијалне фудбалске утакмице демобилисаних бораца. Овај догађај планиран је за 17.00 часова.

Манифестација Петровдански дани биће завршена сутра, када се организују посјете српским стратиштима у Биљачи и Сасама, те гробљу у Братунцу, након чега ће у сребреничком селу Залазје бити служен парастос за све српске борце и цивиле погинуле на Петровдан 1992. године у селима око Сребренице и Братунца, као и за жртве са овог подручја у Другом свјетском рату.

Организатор ове меморијалне манифестације, која је почела 7. јула, јесте Одбор за обиљежавање страдања српског народа Сребренице.