latinica  ћирилица
11/07/2018 |  10:53 | Аутор: РТРС

Приједорчани у позориште за марку

У акцији Позоришта Приједор под називом "Позориште за марку" одиграна је представа"Необично вече". Све је организовано да би се промовисала позоришна умјетност и пред позорницу привукла нова публика.
Позориште - Фото: илустрација
ПозориштеФото: илустрација

Представу према тексту Жан-Клода Каријера режирала је Лилијана Ивановић, а извели Мирела Предојевић и Срђан Књегињић. Ријеч је о камерној представи гдје се и публика налази на позорници са глумцима.

"За мене је ово први пут да играм камерну представу, тако да, први пут кад смо играли додуше, овај, премијеру није ми уопште било чудно, било ми је некако нормално. То све кад крене публика је одлично реаговала", каже Срђан Књегињић, глумац Позоришта Приједор.

Приједорска позоришна публика са задовољством је дочекала акцију "Позориште за марку".

"Мислим да је то одлична идеја и одлична акција. Много људи жели да погледа неке представе, који раније нису имали прилике или су једноставно пропустили", коментаришу Приједорчани.

Многи би вољели да ово позориште са великом традицијом прерасте и у професионално позориште и да то никако не буде за марку, него да се и те како вреднује њихов рад и култура.

"Позориште за марку" почело је у понедјељак, а резултати су веома добри.

"Морам рећи да смо, према овим показатељима, за сада изузетно задовољни. Ево, вечерас је пуна представа, јуче је било више од пола позоришне сале. Све то када говорим морате имати у виду да су то представе које су игране већ читаву сезону или понека од њих чак и двије сезоне, наводи Зоран Барош, директор Позоришта Приједор.

"Позориште за марку" Приједорчанима ове седмице даје прилику да сваки дан погледају по једну представу из репертоара Позоришта Приједор.

Данас је на програму представа "Филм је готов", сутра "Све о женама", а акција се завршава у петак представом "Љубав и још неке ствари".