latinica  ћирилица
11/07/2018 |  11:57 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

Савановић: Влада Српске показала да води рачуна о пензионерима

Повећањем пензија од 2,5 одсто Влада Републике Српске показала је да је води рачуна о пензионерима и да континуирано ради на побољшању њиховог статуса, истакао је данас министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.

Навео је да је опредјељење Владе и ресорног министарства да се помогне најугроженијим категоријама пензионера, свјесни тежине живота људи са најнижим пензијама.

- Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић са правом је обећала да ћемо у наредном периоду до Нове године, у зависности од приходовне стране буџета, сагледати могућност да се најугроженијим категоријама пензионера да једнократна новчана помоћ - рекао је Савановић и додао да ће то бити реализовано, али да му није познат износ једнократне новчане помоћи, јер то зависи од приходовне стране Буџета Српске, коју прати Министарство финансија.

Када је ријеч о могућности потписивања општег колективног уговора између Владе и социјалних партнера, Савановић је рекао да је Министарство рада и борачко-инвалидске заштите спремно за потписивање тог уговора ако Савез синдиката и Унија удружења послодаваца приближе ставове о одређеним питањима у вези са тим документом.

- Влада Српске и ресорно министарство увијек су били за оно што договоре Унија удружења послодаваца и Савез синдиката Републике Српске и да се заштите људи запослени у реалном сектору - рекао је Савановић.