latinica  ћирилица
12/07/2018 |  10:54 ⇒ 10:58 | Аутор: Б92

Срби крећу у поход на ЛЕ – Партизан, Спартак, па Раднички...

Данас три српска клуба стартују у квалификацијама за Лигу Европе.
Лига Европе - Фото: Screenshot
Лига ЕвропеФото: Screenshot

Пут до европске сцене почињу Партизан, Спартак из Суботице и нишки Раднички, а први на терен ће "црно-бијели".

Екипа Мирослава Ђукића игра од 20.15 часова у Пљевљима против домаћег Рудара, прву утакмицу првог кола квалификација другог по јачини европског такмичења.

Ђукић истиче да је циљ екипе да се понови успјех из претходне сезоне.

"Циљ је да, као прошле године, преко Црне Горе стигнемо до Европе. Прошле године смо играли против Будућности, направили смо одличну сезону у Европи и надамо се да ће и ове године бити тако. Ово је прелијепо такмичење, даје престиж и афирмацију играча и све ћемо учинити да поновимо успјех", навео је Ђукић.

Пола сата касније Спартак ће у Суботици дочекати екипу Колерејн из Сјеверне Ирске, док ће Раднички од 21.00 час на Чаиру играти против малтешке Гзире.

Дуго је Спартак из Суботице чекао шансу у Европи, а ирски Колерејн је прави ривал да се пробије лед.

Нишлије  се такмиче за европски наступ послије 35 година, а на Чаир вечерас стиже малтешка Гзира, ривал од којег је тим Ненада Лалатовића ипак јачи.

"Моји играчи и ја смо свејсни историјског значаја ове утакмице. Знамо да је Ниш на њу чекао пуних 35 година и зато очекујемо да ћемо уз себе имати 10 до 15 хиљада навијача. Зато не тражимо алиби у неспорним чињеницама да смо прекратко заједно и да противник има предност у виду двеиј званичне утакмице одигране у претколу, већ јасно поручујемо да нам је циљ пласман у сљедеће коло квалификација", рекао је тренер Нишлија Ненад Лалатовић.