latinica  ћирилица
12/07/2018 |  13:06 | Аутор: СРНА

Шамац: Млади фудбалери освојили Међународни турнир "Балатон трофеј 2018"

Полазници Школе фудбала "БААП еврогол" из Пелагићева освојили су прво мјесто на Међународном фудбалском турниру "Балатон трофеј 2018" у мађарском граду Шиофок, у конкуренцији 120 екипа из 14 европских земаља.
Шамац - полазници Школе фудбала "БААП Еврогол" из Пелагићева - Фото: СРНА
Шамац - полазници Школе фудбала "БААП Еврогол" из ПелагићеваФото: СРНА

Предсједник Скупштине општине Пелагићево Славко Тешић рекао је да су ови једанаестогодишњаци, који су учествовали на турниру, понос општине јер су много пута показали да су веома талентована генерација.

"Ова локална заједница се труди да улаже у младе нараштаје јер су они истински амбасадори у свијету, не само општине Пелагићево, већ и Републике Српске", навео је Тешић данас на пријему за полазнике ове школе фудбала.

Спортски директор Школе фудбала "БААП еврогол" из Пелагићева Војо Сајловић истакао је да бројни резултати нису случајни јер се годинама квалитетно ради.

"У 2015. години били смо најбољи на турниру у Минхену, 2016. смо подигли побједнички пехар у пољском Вроцлаву, а прошле године били побједници у Бечу. Побједа у Мађарској је само наставак серије успјеха на међународној сцени", напоменуо је Сајловић.

Школа фудбала "БААП еврогол" окупља дјецу узраста од 8 до 14 година, а од јесени има потписан уговор о пословно-техничкој сарадњи са Фудбалским клубом "Црвена звезда" из Београда.