latinica  ћирилица
12/07/2018 |  17:46 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Нови Град - пројекти за убрзање привредног развоја

Већина привредних предузећа у Новом Граду налази се у Индустријској зони у Пољавницама. Извозно су оријентисана па је то омогућило и запошљавање нових радника. Ипак, у овој локалној заједници имају пројекте како би убрзали привредни развој.

Привреда Новог Града заснива се на дрвопрерађивачкој и текстилној индустрији. То су привредне гране које овдје имају дугачку традицију. Стога се и предузећа лако уклапају у стандарде западноевропског тржишта.

"Фирма има доста добру орјентацију, обучену радну снагу, уходану производњу, тако да то није велики проблем", навео је технички руководилац предузећа "Сани-глобал" Ненад Вуковић.

"Успјех у свему томе је квалитет и одржавање кванитета. Значи испорука у року који купац захтјева", изјавила је директорка Конфекције "Сана Елвис" Мира Лазић.

Када су плате редовне и радници истичу да се труде да посао обаве што квалитетније.

"Радим овдје већ шест година. Ја сам релативно задовољна. Све нам је редовно и плате су редовне", истакла је радница предузећа "Сани глобал" Бранка Бера.

"Радим годину и по дана овдје.П лате су редовне. Лака радна мјеста, све супер", додао је радник предузећа "Сани глобал" Аднан Ибрахимагић.

Руководство ове локалне заједнице истиче да настоје да створе услове за нова инвестициона улагања у привреду. Јер,повећање привредних предузећа омогућиће нова запошљавања.

"Оно што смо урадили у току 2018. године то је идеја да у Новом Граду отворимо још једну индустријску зону на подручју улаза у Нови Град од стране Приједора", поручио је начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача.

У Новом Граду недавно је отворен погон конфекције, ријеч је о улагању италијанског предузетника. Близина границе с Европском унијом велика је шанса за бржи развој Новог Града.