latinica  ћирилица
13/07/2018 |  09:13 | Аутор: СРНА

Електро-Херцеговина: Губици електричне енергије на историјском минимуму

Предузеће Електро-Херцеговина Требиње је за првих шест мјесеци ове године остварило губитак електричне енергије од 6,99 процената што представља рекордан резултат у послијератном периоду, потврдио је за Срну Небојша Рикало, извршни директор за техничке послове у овом дистрибутивном предузећу.
Електро Херцеговина - Фото: РТРС
Електро ХерцеговинаФото: РТРС

Он је истакао да су сада дистрибутивни губици електричне енергије на историјском минимуму, те да ће се у Електро-Херцеговини трудити да овај резултат одрже или да га значајно не покваре.

Рикало подсјећа да су у послијератном периоду први пут 2016. године дистрибутивни губици смањени испод 10 одсто, а већ у 2017 на 9,68 одсто.

- Овакав резултат је постигнут захваљујући посвећености свих запослених, али и због стратешких инвестиционих мјера као што су, првенствено, измјештање мјерних мјеста и замјене дотрајалих бројила електричне енергије - истакао је Рикало.

Он је напоменуо да је Електро-Херцеговина у прошлој години само у разлици остварених губитака и губитака одобрених од Регулаторне егенције за енергетику Републике Српске остварила позитиван ефекат већи од 280.000 КМ изражавајући очекивања да ће у овој години тај ефекат бити значајно већи.