latinica  ћирилица
13/07/2018 |  16:20 ⇒ 14/07/2018 | 11:45 | Аутор: СРНА

Вишковић: СДС има превише ствари на које мора дати одговор грађанима

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић сматра да СДС има превише ствари на које мора дати одговор грађанима Републике Српске, наводећи да је све што је изјавио потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић у нашем "Дневнику плус" предмет озбиљне анализе.
Радован Вишковић (Фото: Dejan Božić / RAS Srbija) -
Радован Вишковић (Фото: Dejan Božić / RAS Srbija)

Он је позвао посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давора Шешића да објасни како захваљујући Савјету министара и људима из Савеза за промјене, Федерација БиХ може добити 270 милиона евра инвестиција, а Република Српска ниједну једину марку.

Вишковић је, коментаришући Шешићеве наводе у којима је означио као тенденциозне изјаве Шпирића, рекао да ниво БиХ превише препуштен странкама из Сарајева, што они дебело злоупотребљавају.

"Ако је за то крива Влада Републике Српске, СНСД и /лидер СНСД-а Милорад/ Додик и ако то служи за прљаву кампању онда свака му част, али они морају дефинитивно да кажу како неке ствари пролазе у ФБиХ, а Република Српска се заобилази", сматра Вишковић.

Према његовим ријечима, Савез за промјене и СДС учествују три и по године у власти на нивоу БиХ и ниједног момента не желе преузети одговорност за ту власт. "Очито се у ФБиХ злоупотребљава њихова веза са политичким партијама из Сарајева", оцијенио је Вишковић.

Он је истакао да би Шешић требало да прокоментарише иницијативу СДС-а у Парламентарној скупштини БиХ да се безбједносне агенције ангажују за вријеме избора да не би дошло до крађе гласова, што се не дешава ни у једној демократској земљи.

"Зна се да је на челу свих тих безбједносних агенција сједе људи који су припадници одређених политичких партија и треба ли да вјерујемо тим људима, да неће из политичке освете сутра рећи да је извршена превара у Бањалуци, Милићима или Зворнику?", упитао је Вишковић.

Он сматра да би Шешић требало да искоментарише како смјеном Шпирића више не постоји парламентарни надзор над полицијским структурама у БиХ, што је заслуга Савеза за промјене.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић означио је као тенденциозне изјаве потпредсједника СНСД-а Николе Шпирића које је изнио синоћ у Дневнику плус на Радио-телевизији Републике Српске.

Шешић је рекао да је једина политика СНСД-а креирање унутрашњих и спољних непријатеља за потребе предизборних кампања и да потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић својој странци служи "само за прљаву кампању и изношење неистина и да би без тога његова сврха у СНСД-у била беспредметна".