latinica  ћирилица
14/07/2018 |  16:40 ⇒ 18:56 | Аутор: РТРС

Ђоковић бољи од Надала за финале Вимблдона!

Новак Ђоковић је у финалу Вимблдона. Српски тенисер је у одличном полуфиналном мечу савладао великог ривала Рафаела Надала након пет сетова (3:2). По сетовима је било 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8.
Ђоковић се враћа тамо гдје и припада (фото: wimbledon.com) -
Ђоковић се враћа тамо гдје и припада (фото: wimbledon.com)

Овај дуел одигран је из два дијела, у петак је започет меч који је прекинут у 23 часа због полицијског часа у Лондону код водства Ђоковића од 2:1. Наставак је поново донио узбудљив и веома квалитетан тенис, а након овог меча највеће ривалство у свијету тениса има скор 27 побједа Ђоковића, а 25 Надал.

Дуел је трајао пет сати и 13 минута, а Ђоковић је током цијелог меча одлично сервирао, имао је 23 аса, наспрам Надалових 9. У директним поенима били су потпуно изједначени, јер су оба тенисера остварила по 73 винера, а једини сегмент испод врхунског нивоа код Ђоковића биле су брејк лопте, које је користио тек 21 одсто (4 од 19).

Наставак меча понудио је поново добар тенис. Ђоковић је превише тога пропустио да би могао се надати тријумфу у четири сета. Двије брејк лопте у првом гему, потом три везане код водства Надала од 5:3 за повратак у меч, уз неколико почетничких грешака на мрежи били су довољни да се уђе у пети сет.

Првих шест гемова прошли су без узбуђења, а онда у седмом гему Ђоковић није искористио брејк лопту. Узвраћа Надал који у осмом гему двије брејк лопте оставља без реализације.

Ђоковић је прву меч лопту пропустио у 16. гему, када се Надал извукао одличним сервисима, али два гема касније није било спаса Шпнацу, јер Ђоковић долази до три везане брејк лопте и и користи прву за велико славље.

У финалу које је на програму у недјељу, Ђоковић ће на мегдан Кевину Андерсену из Јужноафричке Републике који је у епском полуфиналу послије шест и по часова игре савладао Џона Иснера са 3:2, а пети сет завршен је резултатом 26:24!

Ђоковићев поход на четврту титулу на Вимблдону моћи ћете пратити и директно на програму РТРС-а.