latinica  ћирилица
15/07/2018 |  08:14 | Аутор: СРНА

Умјерен интензитет саобраћаја, без дужих чекања на граници

Саобраћај је јутрос на путевима у Републици Српској и ФБиХ умјереног интензитета, а на граничним прелазима нема дужих задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Због ауто-трке на брдским стазама данас ће од 10.30 до 13.30 часова бити обустављен саобраћај на дијелу магистралног пута Власеница-Хан Пијесак, у дужини 5.650 метара. За вријеме обуставе, саобраћај ће бити преусмјераван на алтернативне правце.

На дионици магистралног пута од Требиња према Трновици због изградње водовода за насеље Дражесне Горе измијењен је режим одвијања саобраћаја. Возила ће саобраћати једном траком, наизмјенично.

Због изградње ауто-пута на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, а на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака на снази је измјена саобраћаја због изградње кружне раскрснице у Прњавору.

Обустава саобраћаја и даље је на снази у улицама Српске војске и 27. марта у Бијељини, а измјене су актуелне на магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене и на регионалном путу Обудовац два-Лончари.

Возила успорено саобраћају и у Источном Сарајеву због изградње кружне раскрснице на регионалном путу Кула-Враце, док је у мјесту Раковац на регионалном путу Каран-Нови Град саобраћај потпуно обустављен због активираног клизишта.

Због активираних клизишта једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић, а возила успорено саобраћају на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Измјене у режиму одвијања саобраћаја на подручју Бањалуке актуелне су у улицама гдје се изводе радови.

На подручју ФБиХ због радова на вијадукту Бојник, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница возила саобраћају једном траком. На истој дионици због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман као и на мјесту радова преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

На дионици ауто-пута Лепеница-Тарчин због радова на потпорном зиду саобраћа се претицајном траком, уз ограничење брзине од 60 километара на час.