latinica  ћирилица
15/07/2018 |  15:07 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Велика очекивања од младих и Актива жена ДНС на изборима

Замјеник предсједника Демократског народног савеза / ДНС/ Недељко Чубриловић рекао је да Организација младих и Актив жена имају неподијељену подршку руководства странке, те да се од њих очекује да ураде велики посао за предстојеће опште изборе.

Чубриловић, који је данас на Козари присуствовао сједницама Организације жена и Скупштини младих ДНС-а, рекао је да је организација младих ове странке за нешто више од 15 година постала једна од најорганизованијих цјелина унутар странке.

"ДНС са поносом може рећи да има организацију младих људи која је сигурно једна од најорганизованијих у Републици Српској", рекао је новинарима Чубриловић.

Он је изразио наду да ће ове двије организације унутар ДНС-а бити носиоци активности које треба да буду обављене прије октобарских избора, да ће обавезе сигурно бити захтјевне, али да не сумња да ће их успјешно завршити.

"Овај пут од младих, као и од Актива жена, очекујемо да ураде велики посао за предстојеће парламентарне изборе. Они су потпуно свјесни и своје одговорности, али и свјесни чињенице да имају неподијељену подршку руководства странке", објаснио је Чубриловић.

Предсједник Организације жена ДНС-а Слађана Илић каже да су чланице ове организације протекла два дана, заједно са младина, учествовале у уређењу Националног парка Козаре и одржале сједницу Главног одбора жена ДНС-а.

Она је навела да је акценат стављен на предстојеће изборе, те је истакла да су жене спремније за ове изборе у односу на све досадшње.

Предсједник Органиазције младих ДНС-а Боривоје Обрадовић рекао је да је главни задатак мобилисали чланство да изађе на изборе и гласа за ДНС.

"Мислим да нам то неће бити проблем јер је руководство странке на све листе ставило и кандидате из редова младих", нагласио је Обрадовић, те напоменуо да је на данашњој Скупштини усвојена програмска платформа којом је дефинисано шест кључних области које се односе на бољи положај младих у друштву.

На Козари су данас били и чланови Предсједништва ДНС-а Лејла Решић и Дане Малешевић, потпредсједник ДНС-а Дарко Бањац и генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић.