latinica  ћирилица
15/07/2018 |  18:02 ⇒ 18:49 | Аутор: Б92

Ђоковић: Први пут дижем пехар пред неким ко виче "тата"

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је послије побједе у финалу Вимблдона да му је најбољи спаринг партнер претходних недеља био његов син Стефан.
Новак Ђоковић - Фото: Getty Images
Новак ЂоковићФото: Getty Images

Новак је честитао свом противнику у финалу Кевину Андерсону на одличном турниру и пласману у прво финале на, како је описао, "светом месту" у Лондону.

Србин је побиједио 6:2, 6:2, 7:6 (3) и тако четврти пут постао шампион у "Ол Ингланд клабу".

"Осјећај је невјероватан јер први пут у животу ту је неко ко виче 'тата, тата', то је онај мали дечко ту. Дошао је овде мада су пропозиције такве да дјеца испод 5 година не могу па није могао да гледа уживо. Али ако будем освојио трофеје у будућности моћи ће. Он је био убједљиво најбољи спаринг партнер претходних недјеља. Желим да честитам Кевину, изузетан низ побједа, имао је много сати и играо је први пут сада у финалу можда није био најбољи у прва два сета, а ја сам срећан што сам прошао кроз тај трећи. Честитам и желим све најбоље - рекао је послије меча Новак.

Претходних мјесеци се мучио и са кондицијом и са формом, а мучиле су га и сопствене сумње. Физичку спремност је потврдио у маратону са Рафаелом Надалом, а сада расте и самопоуздање.

"Лако је сада причати, али морам да вјерујем том процесу као што сам и раније рекао да вјерујем у себе, врло сам захвалан свом тиму и свима који ме подржавају, последњих година није било лако. Имао сам операцију, 6 мјесеци ван АТП тура, суочен са тешким повредама. Било је тренутака када се сумњало и да ли ћу моћи да се вратим овом нивоу", додаје српски играч.

Баш као и након прве побједе на Вимблдону 2011. године, Ђоковић је и овог пута наставио традицију и после побједе окусио траву са Централног терена.

"Трава је веома укусна, имао сам дуплу порцију овај пут да почастим себе, али заиста је нешто другачије када се игра у финалу, посебно овдје, имао сам пет искустава, поштујем то и дјелим са људима који су ми блиски. И да поновим Кевинове ријечи: Хвала свима, ваша пасија за спортом је дивна и зато је лијепо играти пред вама", рекао је Ђоковић.