latinica  ћирилица
16/07/2018 |  10:53 ⇒ 10:54 | Аутор: СРНА

Михајловић: Изградња аутопута Београд-Сарајево важна за цијели регион

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да је изградња ауто-пута Београд-Сарајево важна за цијели регион, а да ауто-пут до Црне Горе и модернизација пруге Београд-Бар значи да Србија излази на море.
Зорана Михајловић - Фото: СРНА
Зорана МихајловићФото: СРНА

"Схватили смо сви да морамо да правимо путеве и да се повезујемо. Ауто-пут Београд-Сарајево је од огромног значаја, не само за Србију и БиХ, већ и за цео регион", рекла је Михајловићева.

Она је за телевизију "Прва" истакла да нема развоја без развоја инфраструктуре и да је за Србију добра свака врста повезивања са земљама у региону.

"Потписан је уговор за трећу деоницу железничке пруге Београд-Будимпешта, а модернизација пруге Београд-Бар за Србију значи излазак на море", рекла је Михајловићева.

Она је напоменула и да је сада на српским путевима 20 милиона више аутомобила у односу на прије двије године, јер се ауто-пут завршава.

"Цео саобраћај раније је ишао преко Румуније и Бугарске, изгубили смо милионе евра, а да не говорим о туризму", рекла је Михајловићева и додала да ће завршетком жељезничког коридора Србија постати незаобилазна траса.