latinica  ћирилица
16/07/2018 |  14:30 ⇒ 14:30 | Аутор: СРНА

Млади фудбалери из 17 земаља на фудбалском кампу на Јахорини

Десети интернационални фудбалски камп "Црвене звезде" под називом "Јахорина 2018" отворен је данас и окупио је 72 потенционална млада фудбалера из 17 земаља.
Јахорина - фудбалски камп - Фото: СРНА
Јахорина - фудбалски кампФото: СРНА

Камп организовали су "Унис турс" из Бањалуке и Фудбалски клуб "Црвена звезда" из Београда, и трајаће до недјеље, 22. јула.

Директор "Унис турса" из Бањалуке и организатор кампа Зоран Прерадовић рекао је на конференцији за новинаре на Јахорини да на кампу учествују дјечаци узраста од седам до 16 година, те да је кроз камп прошло више од 1.000 дјечака и дјевојчица из 30 земаља.

"Камп је сам по себи постао бренд захваљујући медијима, Олимпијском центру `Јахорина`, Туристичкој организацији Источно Сарајеву и `Црвеној звезди` који дају своју максималну подршку", рекао је Прерадовић.

Он је навео да ће са младима у кампу радити пет професора из Бањалуке и Загреба, који ће тестирати дјечаке, четири тренера из "Црвене звезде" и један доктор.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић пожелио је добродошлицу учесницима кампа, те да постигну велике успјехе као други познати фудбалери.

Љевнаић је рекао да је право задовољство видјети пуно дјеце, што је и циљ, јер се иде ка томе да Јахорина живи 365 дана у години.

"Камп је већ дужи низ година присутан на Јахорини и право нам је задовољство што су одабрали баш нас. Трудићемо се да будемо добри домаћини", навео је Љевнаић и подсјетио да су сви фудбалери "Црвене звезде" 1991. године били на припремама на Јахорини.

Он је нагласио да постоји лијепа веза између "Црвене звезде" и Јахорине, и да ће наградити малишане бесплатном вожњом жичаром и тјубингом за вријеме боравка како би осјећали као код куће.

Представник Фудбалског клуба "Црвене звезде" из Београда Иван Гајић рекао је да му је драго што учествује на овом кампу и додао да ће дјеца седам дана радити са квалитетним тренерима.

Гајић је навео да ће најталентованија дјеца добити позив да се опробају у њиховом фудбалском клубу.

Основна концепција кампа је да тренери и скаути "Црвене звезде" воде седмодневну школу фудбала, тестирају све учеснике најсавременијим методама за одређивање способности учесника, с циљем да стекну и побољшају фудбалске вјештине.

Они ће током кампа одабрати 10 најталентованијих којима ће бити омогућена проба на теренима "Црвене звезде" у Београду.