latinica  ћирилица
16/07/2018 |  15:47 ⇒ 22:17 | Аутор: СРНА

Грујичић: Звиздић обећао два милиона КМ, а Шаровић био упознат о томе

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић изјавио је Срни да није тачно да министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић није упознат да су из Савјета министара БиХ обећана два милиона марака за помоћ Сребреници, те нагласио да општина посједује доказе о кореспонденцији која је вођена.
Младен Грујичић - Фото: РТРС
Младен ГрујичићФото: РТРС

Према његовим ријечима, средства од два милиона КМ на инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници, у новембру 2015. године, обећао је предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић рекавши да ће подржати локалне инфраструктурне пројекте.

"Замјеник начелника општине Нермин Аливуковић више пута је разговарао са Звиздићем и након једног разговора речено му је да је потребно да се доставе регионални, а не локални пројекти, иако су средства обећана за помоћ Сребреници као локалној заједници. Доставили смо још четири пројекта који се односе на финансирање реконструкције и обнове објеката регионалног значаја, па опет нисмо добили одговор", нагласио је Грујичић.

Грујичић је рекао и да је 27. јуна прошле године са предсједником сребреничког СДС-а Момчилом Цвјетиновићем био на састанку са Шаровићем у Сарајеву и да су тада разговарали о тим средствима, о могућност наплате накнаде за потопљено земљиште и граничном прелазу у Скеланима.

"У јавности је касније објављена информација да Сребреница нема пројеката за утрошак тих средстава и ми смо доставили 28 локалних пројеката за која су нам потребна средства да их реализујемо, али званични одговор никада нисмо добили од Савјета министара", појаснио је Грујичић.

Он је додао да је општина Сребреница више пута упућивала дописе Савјету министара и интересовала се за средства, али да одговор нису добили.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је Срни да Савјету министара никада није предочено да је неко у име ове институције на Инвестиционо-развојној конференцији 2015. године у Сребреници обећао издвајање два милиона КМ за развој те локалне заједнице.

"Ако су тада обећана средства, што не искључујем, треба питати оног ко је тада говорио у име Савјета министара. Али, свакако, да ли обећао или не два милиона, Сребреници треба помоћи што вјерујем да ће се десити", навео је Шаровић.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је данас у Сарајеву да никад није рекао да ће бити издвојена два милиона КМ за инфраструктурне пројекте у општини Сребреница.

"Свечано обећавам да ће Савјет министара издвојити два милиона КМ одмах сутра ако ми ико нађе моју изјаву да сам то рекао. Нигдје не постоји, нити сам икада рекао да ће Савјет министара дати два милиона КМ него сам рекао да ћемо помоћи Сребреници", рекао је Звиздић на конференцији за новинаре.