latinica  ћирилица
17/07/2018 |  07:54 ⇒ 20:09 | Аутор: СРНА

Ђуревић: Нашу општину и Херцег Нови повезује стваралаштво Иве Андрића

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је Срни да Вишеград и Херцег Нови имају пуно сличности, како кроз историју, тако и кроз туризам, да их повезује прије свега пријатељска веза, која ојачава народ и веза која ствара нове могућности и нова остварења.

"Захваљујући овом сусрету желимо подстаћи наше младе да кроз културу и спорт дјелујемо на више простора, да размјењујемо културна богатства и баштинимо оне вриједности које су дубоко у нама укоријењене", истакао је Ђуревић након потписивања споразума о сарадњи Вишеграда и Херцег Новог у култури.

Он је додао да су ова два града била значајан дио живота и стваралаштва Иве Андрића и да је то оно што посебно повезује ове општине.

Ђуревић је изразио наду да ће и Вишеград имати Кућу Иве Андрића, како би поред Андрићграда туристичка понуда била још боља.

У Херцег Новом је отворена реновирана Кућа Иве Андрића, а начелници ове двије општине потписали су уговор о сарадњи. Овом догађају присуствовали су бројни гости из Републике Српске, Србије и Црне Горе.