latinica  ћирилица
17/07/2018 |  14:27 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Терзић: ФИФА да осуди играче Хрватске и Швајцарске због политичких парола

Амбасадор Србије у Москви Славенко Терзић позвао је Међународну федерацију фудбалских асоцијација да осуди играче репрезентација Швајцарске и Хрватске због политичких парола за вријеме Свјетског првенства у фудбалу које је одржано у Русији.
ФИФА (Фото: epa/Nick Soland) -
ФИФА (Фото: epa/Nick Soland)

Терзић је нагласио да Фифа мора "прецизно и јасно да осуди све те политичке испаде који су се догодили на утакмицама између Србије и Швајцарске, као и између Русије и Хрватске".

"Фифа мора да се бори против било каквих политичких испада фудбалера. Треба бити систематичан и не примењивати дупле стандарде, тада ће све кренути у корист спорта", рекао је Терзић за лист "Известија".

Тај лист наводи да је и међународна организација "Спорт фор ол" послала писмо Фифи са позивом да се уведу санкционе мјере играчима који су на било који начин исказивали политичке пароле, преноси "Спутњик".

Према мишљењу шефа те организације Јаниса Кузиниса, хрватски бек Домагој Вида требало би да буде кажњен, док би швајцарски нападач Џердан Шаћири требало да буде дисквалификован.