latinica  ћирилица
17/07/2018 |  19:55 ⇒ 20:30 | Аутор: Б92

Пијетловић: Русе озбиљно схватити!

Ватерполисти Србије играју у сриједу од 18.30 часова против Русије, утакмицу другог кола Групе Д на Европском првенству у Барселони.
Душко Пијетловић - Фото: РТРС
Душко ПијетловићФото: РТРС

 

"Најважније је ко ће одредити ритам утакмице. Не смијемо да уђемо у јурњаву, мора наш систем да влада у базену. Они су добра екипа, седморица играча су моји клупски другови који су велико искуство стекли играњем Лиге шампиона. Да није било проблема са селектором Шагајевим они би брже напредовали", рекао је Душко Пијетловић.

Србија никада није изгубила од Русије откако се осамосталила. У 18 утакмица остварила је 18 победа, од којих четири на европским првенствима.

"Они могу свакога да побједе али и од свакога да изгубе. Ако крене по нашим нотама неће бити проблема", додао је Пијетловић.

Селектор Србије Дејан Савић рекао је да је одбрана адут руског тима.

"Играју тврдо, користе прессинг и мораћемо да се прилагодимо томе. Вјерујем да ћемо бити свежији него у дуелу са Румунијом и то је све у склопу програма који смо разрадили. Имају неколико врло добрих играча и као екипа могу да буду незгодни", навео је он.

Српски ватерполисти су данас имали слободно прије подне, а репрезентативац Сава Ранђеловић је за 25. рођендан добио три кутије по 12 крофни.

"Лијепо, нема шта. Увијек имамо добру атмосферу, а крофне ће брзо да нестану. Против Румуније смо кренули како треба, а сигуран сам да ћемо бити још бољи. Руси? Од нас све зависи", изјавио је Ранђеловић.

Србија и Русија оствариле су побједе у првом колу шампионата, против Румуније односно Словачке.

Овај дуел пратите директно на програму РТРС-а.