latinica  ћирилица
17/07/2018 |  22:25 | Аутор: РТРС

Звезда се мучила, али иде даље!

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у друго кола квалификација за Лигу шампиона, пошто су у реванш мечу савладали шампиона Летоније, Спартакс резултатом 2:0.

Отпор гостију сломљен је тек у финишу меча, а подсјећамо да у првом дуелу играном у Риги није било погодака.

Стријелци за шампиона Србије били су Бен у 78. минуту, те Крстичић у 81. минуту.

Српски шампион очигледно још полако тражи форму, што се видјело и на добро попуњеном стадиону “Рајко Митић”, јер поход “црвено-бијелих” ка елитном дијелу посматрало је око 23.000 гледалаца.

У другом колу фудбалере Црвене звезде чека Судува из Литваније, која је направила мало изненађење, избацивши кипарски Апоел. Ти дуели су на програму 24. или 25. јула, док су реванши 31. јула и 1. августа.

Иако је нападала у првом полувремену Звезда није имала прави одговор да пробије чврст бедем Летонаца. Најбоље прилике имао је Милић, али његови покушаји главом у 12. и 36. минуту нису били успјешни. Први је завршио преко гола, а други је одлично одбранио голман Спартакса.

У наставку меча и гости играју нешто отвореније, запријетили су неколико пута Борјану, али нису били прецизни. Нову велику прилику Звезда пропушта у 64. минуту, када је Спартакс спасила статива! Дубинска лопта за Павкова, поред њега реагује штопер Спартакса, лопта иде право на ногу Радоњићу који шутира снажно по земљи, али погађа само оквир гола.

Браву гола гостију начео је 78.  минуту Бен. Послије центаршута Радоњића из угла, Павков скаче на првој стативи и шутира главом, лопта стиже на другу стативу до Ел Фардуа Бена који ју је само прослиједио у мрежу.

Три минута касније већ је било 2:0! Контранапад Звезде започео је Бен, који одлаже лопту на десну страну до Мелега, он одиграва повратну у средину казненог гдје Ненад Крстичић шутира петом, а лопта се одбија од једног играча Спартакса и завршава у голу.