latinica  ћирилица
18/07/2018 |  08:21 | Аутор: СРНА

Магла уз Дрину смањује видљивост

У Републици Српској и ФБиХ овог јутра вози се по претежно сувим коловозима, а интензитет саобраћаја појачан је у градским центрима.
Појачан саобраћај - Фото: РТРС
Појачан саобраћајФото: РТРС

На дионицама у котлинама и уз ријечне токове јутарња магла мјестимично смањује видљивост, посебно уз ток ријеке Дрине, па возачима из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују опрезнију и спорију вожњу.

На путном правцу Добој-Тузла /Пољице-Гаврићи/, на локалитету код тунела према Станић Ријеци и на раскрсници прије тунела, због минерских радова, у времену од 12.00 до 17.00 часова саобраћај ће привремено бити обустављан максимално до пет минута.

Због радова на деминирању обале ријеке Саве, у мјесту Пруд, у Федерацији БиХ, повремено ће у времену од 8.00 до 16.00 часова бити обустављан саобраћај на регионалном путу Шамац-Пруд, на мосту у Улици краља Александра Карађорђевића, општина Шамац.

Предвиђено је да обуставе саобраћаја трају 30, а пропуштање саобраћаја 15 минута.

Због изградње кружне раскрснице Илићка, на дијелу магистралног пута, на споју улица Бијељинска и Илићка један измијењен је режим одвијања саобраћаја у градском подручју Брчког.

И на магистралном путу Брод-Оџак, на деминерским радилиштима Клакари Доњи девет и 13, од 8.00 до 18.00 часова, те у мјесту Лијешће од 7.00 до 14.30 часова, због деминирања терена саобраћај ће бити обустављан на 30 минута, док ће пропуштање саобраћаја трајати 15 минута.

Сутра почињу радови на уклањању наплатних кућица на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац, због чега ће на овом локалитету бити измијењен режим одвијања саобраћаја.

Из АМС возаче моле да опрезније возе и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Трновица два/-Требиње због радова на изградњи водовода за насеље Дражесне Горе.

Саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, једном саобраћајном траком, наводи се у саопштењу.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор и на дионици регионалног пута Горња Вијака један-Горња Вијака два, измијењен је режим одвијања саобраћаја због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Због санационих радова, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, измијењен је режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Због већег одрона, на магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још одвија успорено, по привремено урађеном проширењу поред пута и проходно је за сва возила.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње кружне раскрснице у Источном Новом Сарајеву, на дионици регионалног пута Кула-граница Републике Српске/ФБиХ Враца један, измијењен је режим саобраћаја на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и војводе Радомира Путника.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

Због клизишта једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До.

Саобраћај се одвија једносмјерно преко привремено изграђеног моста у непосредној близиним.

На регионалном путу Теслић два-граница Републике Српске/ФБиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на дионици локалног пута Добој-Манастир Петрово, на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

Због деминерских радова у времену од 8.00 до 16.00 часова саобраћај ће привремено бити обустављан на локалном путу у мјесту Сјенина Ријека-Лукавица Ријека, на подручју Добоја.

Због радова на вијадукту Бојник, на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница на подручју Федерације БиХ, возила саобраћају једном траком.

На истој дионици због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман као и на мјесту радова /Бан Брдо/, преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено одвијање саобраћаја.

На дионици Лепеница-Тарчин због радова на потпорном зиду саобраћај се одвија претицајном траком, уз ограничење брзине до 60 километара на час.

У току су и радови на редовном одржавању тунела Бистрик /Сарајево/, на магистралном путу, због чега се у времену од 8.30 до 15.30 часова кроз тунел саобраћа наизмјенично једном траком.

На магистралном путу Олово-Кладањ /Караула/, због радова саобраћа се успорено наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.