latinica  ћирилица
18/07/2018 |  13:43 ⇒ 13:56 | Аутор: СРНА

Пријем за учеснике 25. Међународног омладинског кампа Лазурни

За младе из Републике Српске изузетно је значајно да учествују у Међународном омладинском кампу Лазурни у Русији, који је јединствен по својој организацији, јер имају прилику да стекну нова знања и искуства, упознају се са представницима различитих народа и њиховом обичајима, истакла је помоћник министра за омладину Српске Бранка Малешевић.
Бањалука: Малешевћ млади пријем - Фото: СРНА
Бањалука: Малешевћ млади пријемФото: СРНА

У Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске данас је организован пријем за представнике Омладинског савјета Републике Српске и младе који ће учествовати на 25. Међународном омладинском кампу Лазурни, који се одржава од 22. јула до 4. августа у Рекреативном омладинском центру Лазурни у Русији.

Из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске је саопштено да је Малешевићева рекла да је циљ овог пројекта јачање идеје мира и пријатељства између представника различитих народа и култура.

"Такође је значајно што млади имају прилику да представе и промовишу Републику Српску у најбољем свјетлу", истакла је Малешевићева.

Генерални секретар Омладинског савјета Републике Српске Милош Благојевић рекао је да ће ове године Српску представљати 10 младих из Бањалуке, Берковића, Добоја, Мркоњић Града, Градишке, Источног Сарајева и Угљевика, с тим да је један представник директно у организацији самог кампа, док су преосталих девет учесници кампа.

Он је навео да су учесници из Републике Српске бирани путем јавног позива, те да је било укупно 49 пријава.

Министарство породице омладине и спорта Српске финансирало је путне трошкове делегације Републике Српске са 7.000 КМ, док Министарство образовања региона Нижњиновгород за све учеснике обезбјеђује смјештај и храну.

Из министарства породице, омладине и спорта Републике Српске наводе да делегација Републике Српске учествује на овом кампу од 2012. године и да је до сада за ове намјене Министарство издвојило укупно 48.500 КМ.

Међународни омладински камп у Лазурни у Русији реализује се од 1995. године, а ове године окупиће око 180 младих из десет држава.