latinica  ћирилица
19/07/2018 |  10:02 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

На дневном реду сједнице Владе Српске више информација и извјештаја

Влада Републике Српске разматраће на данашњој сједници информацију о пројекту "Набавка и имплементација система слабе струје и проширење капацитета интернет сервиса и портала 'Дата центар' у Административном центру и Пословном објекту Владе у Бањалуци".
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

На предложеном дневном реду је и разматрање информације о захтјеву привредног друштва "Свислајон" Индустрија алата Требиње за одгађање наплате доспјелих пореских обавеза, као и разматрање информације о стању у пољопривредној производњи, са фокусом на стање у производњи пшенице и малина, најављено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Влада ће разматрати информацију о захтјеву Јавне здравствене установе Специјална болница за психијатрију Соколац за рушење објекта бивше Аустроугарске касарне у кругу здравствене установе, као и информацију о изради Републичког плана управљања отпадом у оквиру пројекта "Мрежа организације цивилног друштва за лобирање и заговарање у области заштите животне средине - Елан".

На сједници ће бити разматрана информација о стању у области телекомуникација у Републици Српској, као и информација о туризму Српске у 2016. и 2017. години са мјерама даљег унапређења.

Министри ће разматрати извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Републике Српске за 2017. годину, те Консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске од 1. јануара до 31. марта 2018. године

Биће разматрани приједлог одлуке о давању сагласности на План утрошка средстава Републичком центру за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица од 1. јануара до 30. септембра 2018. године, у износу од 40.000 КМ, као и приједлог рјешења о давању сагласности Министарству за избјеглице и расељена лица за утрошак новчаних средстава, у укупном износу од 268.000 КМ.