latinica  ћирилица
19/07/2018 |  11:11 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Отворена 11. Клупска изложба фотографија Фото кино клуба Требиње

У оквиру Требињских дана фотографије, на градском тргу , под отвореним небом, отворена је 11. Клупска изложба фотографија Фото кино клуба Требиње, а пролазници је могу погледати наредна три дана. Они су уједно и организатори манифестације посвећене фотографији, која ће бројним садржајима обогатити Требињско културно љето.

Своје радове на изложби, представило је 17 фотографа, чланова Фото кино клуба. Селектор изложбе био је Мирсад Мујановић, мајстор фотографије у Фото савезу БиХ. Он је одабрао 60 најбољих фотографија , међу којима су по три награђене фотографије у колор и црно бијелој техници. Фотографи највише воле, показала је и ова изложба, портрете, природу, пејзаже , а све више и популарну стрит фотографију.

"Доминира црно - бијела фотографија. То је постао и неки трендс. Свега три су портрети, највише стрит фотографија која приказује живот", рекао је предсједник Фото кино клуба Требиње Славенко Вукасовић.

Награду за колор фотографују добио је Нинослав Илић. Припада жанру уличне фотографије и настала је у једној од шетњи Бечом.

"С обзиром да сам ја архитекта по занимању, мене највише занима тај живот града, односи између људи, простор као и простор међу људима", навео је Илић.

Другонаграђени фотограф Предраг Муцовић такође је донио фотографију из случајне шетње по Лесковцу. За добру фотографију, потребни су каже, техничко и умјетничко знање, али добра воља, добре патике и срећа.

Фото кино клуб Требиње најстарији је у БиХ и ове године слави сво велики јубилеј:70 година рада . Бројним садржајима, колективним и појединачним изложбама, промоцијама и фото радионицама. Требињски дани фотографије трајаће до октобра.