latinica  ћирилица
19/07/2018 |  11:21 | Аутор: СРНА

Гојковић: Захвални Каиру што не гласа против интереса Србије

Србија је захвална Египту што не гласа против њених интереса на међународном плану, изјавила је предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић послије састанка са предсједником египатског парламента Алијем Абделом ел Ахмедом.
Маја Гојковић - Фото: РТРС
Маја ГојковићФото: РТРС

Гојковићева је Ахмеду, који борави у званичној посјети Србији поводом обиљежавања 110 година од успостављања дипломатских односа Србије и Египта, захвалила за искрено пријатељство државног врха Египта и подршку међународној позицији и ставовима Србије.

Она је нагласила да је са Ахмедом имала веома добар и садржајан разговор о свим аспектима унапређења билатералне сарадње, а посебно парламентарне, као и за подршку на мултилатералном плану.

Гојковићева је навела да је на састанку разговарано и о успостављању директне авио-линије Београд–Каиро, што би унаприједило политичку и економску сарадњу.

Ахмед је истакао да има простора за унапређење политичке и економске сарадње двије земље, наводећи да Египат није гласао против Србије у међународним институцијама.

Он је рекао да Египат подржава процес придруживања Србије ЕУ и подсјетио на сарадњу Египта и Југославије и тадашњих предсједника Тита и Насера у оснивању Покрета несврстаних.