latinica  ћирилица
19/07/2018 |  16:11 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Пријетње Савеза за промјене су фрустрације вјечних губитника

Најаве из редова Савеза за промјене да ће послије избора услиједити, како кажу, велика чистка и бројна хапшења, нажалост, подсјећају на нека мрачна времена која су срећом у прошлости, али те пријетње не треба никога да узнемирују јер је сасвим јасно да је овдје ријеч искључиво о фрустрацији вјечних губитника који ни овај пут немају никакве шансе да побиједе на изборима, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Кога ће хапсити?! Да неће можда чланове СНСД-а и странака наше коалиције?! Или ће можда хапсити више од 365.000 људи који су само на посљедњим локалним изборима гласали за нашу коалицију и који им већ деценију и више упорно поручују да нису достојни њиховог повјерења - рекао је Ковачевић за Срну.

Он је нагласио да је СНСД и те како свјестан да је тешко бити власт у континуитету, али је очигледно фрустрирајуће бити опозиција у континуитету.

Ковачевић је истакао да су резултат те фрустрације до сад биле пиштаљке у Народној скупштини или чупање микрофона, као и злоупотреба Савјета министара и других заједничких органа БиХ како би се блокирала и оштетила Република Српска, а посљедњи фрапантан примјер њиховог таквог дјеловања управо је чињеница да од 275 милиона евра колико је на Самиту у Лондону одобрено БиХ, у Републику Српску не иде ни марка.

- Резултат те фрустрације сада су и ове пријетње свима у Републици Српској који не мисле као они, али сам сасвим сигуран да ће и овај пут само допринијети додатном јачању СНСД-а и наше коалиције и учвршћивању ионако увријеженог мишљења да они могу бити свашта, али алтернатива СНСД-у никако - рекао је Ковачевић, упитан да прокоментарише писања појединих медија, који се позивају на неименовани извор, да се из редова Савеза за промјене најављују хапшења и чистке након избора.