latinica  ћирилица
19/07/2018 |  18:43 | Аутор: РТС

Милојевић: Обавеза Звезде да увијек има највише циљеве

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић, пред дуел са Динамом из Врања на старту Суперлиге, изјавио је да је познат циљ у новој сезони – одбрана шампионске титуле.
Владан Милојевић - Фото: nezavisne novine
Владан МилојевићФото: nezavisne novine

"Почиње домаћи шампионат, зна се које су амбиције Црвене звезде, не само ове године него увијек. Долази нам дебитант у лиги, екипа која је током читаве сезоне заузимала мјесто које води виши ранг. Имамо велики респект према Динаму, ми ћемо се спремити на најбољи могући начин", рекао је Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Милојевић је потврдио да ће највјероватније да изведе комибинован састав због утакмице са литванском Судувом у уторак, а након дуела са Спартаксом, такође у квалификацијама за Лигу шампиона.

"Видјећемо каква је ситуација, имамо велики фонд играча и презадовољан сам како раде и тренирају. Сви заслужују да играју, морамо да видимо како се осјећају. Са појединим играчима мораћемо кроз утакмице да подижемо форму. Неки ће можда добијати додатну минутажу, неке ћемо да одморимо. Имам велико повјерење у њих", навео је Милојевић.

Према његовим речима, уопште не размишља о Судуви, већ само о Динаму јер је "свака наредна утакмица најважнија".

"Велики су проблеми ако другачије размишљамо", опрезан је Милојевић, који је нагласио да је Динамо амбициозан клуб са једним од најбољих тренера у Србији Драганом Антићем.

Милојевић се још једном дотакао дуела са Спартаксом и тешке побједе Звезде у финишу 2:0.

"Тешко је играти против било које екипе која се изузетно добро брани. Када девет играча стане позади, јако је тешко пробити. Претходне године се дешавало да из прве шансе дамо гол, па је све ишло другачије. Морамо да имамо стрпљења, видјећемо у наредним утакмицама шта је кључ за пролазак поред таквих одбрана", навео је Милојевић.

"Погледајте Свјетско првенство, како га је Француска узела? Нисте видјели много лијепог фудбала, већ дефанзивни блок одакле су чекали грешку и освојили трофеј. Игра се на резултат, а ми ћемо тражити начин да проналазимо ријешења", додао је Милојевић.

Тренер Звезде је потврдио да се ради на довођењу нападача, али признао да то није лак посао.

"Неки играчи се нуде, али не задовољавају наше критеријуме. Имам велико повјерење у спортског директора Митра Мркелу и радимо даноноћно да доведемо доброг играча који ће заиста бити појачање. Не желимо да доведемо неког само да бисмо довели", закључио је Милојевић.

Утакмица између Црвене звезде и Динама из Врања игра се сутра од 20.30 на стадиону "Рајко Митић".