latinica  ћирилица
19/07/2018 |  19:33 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Познате изборне листе у Изборној јединици девет

Познате су изборне листе за парламентарне изборе. У Изборној јединици девет политичке странке које ће партиципарати на општим изборима понудиле су, кажу, најбоље кандидате. Неки су дуго у политици, а неки су тек закорачили. Многи се већ налазе на високим политичким или друштвеним позицијама.

Носилац листе СНСД у Изборној јединици 9 је Лука Петровић, градоначелник Требиња и генерални секретар ове политичке партије. Подсјећа да је СНСД с коалиционим партнерима на локалним изборима 2016. године од 13 општина у овој изборној јединици освојио власт у 7 општина и граду Требињу. И сада очекује успјех - четири мандата у НСРС, и најмање једног представника у парламентарној скупштини БиХ.

Носилац листе СНСД за ПС БиХ у Изборној јединици 3 је Сташа Кошарац.

"Веома су квалитетни кандидати који су препознати у својим локалним срединама који хоће да се ангажују и који ће донијети више резултата и након изборног процеса", рекао је Лука Петровић, носилац листе СНСД за НСРС, Изборна јединица девет.

И ДНС и Социјалисти очекују добар изборни резултат. ДНС-ов носилац листе у Изборној јединици 9 је Споменко Стојановић, а носилац листе за ПС БиХ је Ненад Нешић. Социјалисте за парламент Српске предводи Максим Скоко, а за Парламентарну скупштину Јаков Галић.

"Имамо реалне шансе да коначно добијемо посланика из ове изборне јединице..Водили смо рачуна о провјереним кадровима ДНС који су се показали на својим мјестиа гдје раде. Сматрамо да имамо једну озбиљну листу", увјерен је Споменко Стојановић, носилац листе ДНС за НСРС, Изборна јединица девет.

Људи који су на листи СП најбоље што може да понуди најутицајнији људи у Социјалистима, доказани, провјерени и они који могу да допринесу, најистуренији чланови у општинској организацији.

ИЗ СДС-а поручују да у Изборној јединици девет чији је носилац листе Бранко Бутулија очекују најмање три посланика у Народној скупштини Српске. Очекују, кажу, и сигурну побједу носиоца листе за ПС БиХ, Мирка Шаровића.

ПДП у Изборној јединици девет очекује један сигиран посланички мандат у НСРС, а бориће се, кажу, и за други.

А, један мандат очекују и у ПС БиХ гдје је носилац листе за Изборну јединицу три Мирослав Брчкало.

Мандат у НСРС очекује у Изборној јединици девет и НДП чији је носилац листе за НСРС Здравко Крсмановић.

Уједињена Српска по први пут учествује на општим изборима. Очекују један мандат у парламенту Српске.

"Људи који су први пут у политици блиставих каријера, који у прошлости нису урадили ништа лоше. Очекујемо добар резултат. Мислим да имамо најмлађу листу, просјек старости мало више од 30 година", истиче Мијат Шаровић, носилац листе Уједињене Српске за НСРС, Изборна јединица девет.

Осим носилаца на листама политичких партија из Изборне јединице девет, много је већ познатих имена из политичког живота и парламента Српске попут Илије Таминџије, Радована Вуковића из СНСД-а, Бранка Бутулије из СДС-а, Здравка Крсмановића из НДП-а.