latinica  ћирилица
20/07/2018 |  09:49 | Аутор: РТРС

Креће Суперлига: Звезда чека Динамо, Партизан у Сурдулици

Нова сезона фудбалске Суперлиге Србије почиње утакмицама између браниоца титуле Црвене звезде и Динама из Врања у Београду, као и Војводине и лучанске Младости у Новом Саду.
Суперлига Србије - Фото: РТРС
Суперлига СрбијеФото: РТРС

Црвено-бијели, након успјешно преброђене прве препреке у квалификацијама за Лигу шампиона (Спартакс), дочекују дебитанта у Суперлиги и желе да направе добру увертиру за наредни дуел са литванском Судувом.

Управо због Судуве је Звезда помјерила меч раније како би што одморнија дочекала уторак и заиграла у истом термину као реконструисана Војводина и Младост, тимови који претендују за пласман у Европу.

Главно питање ко ће освојити титулу? Вјероватно ће трка поново бити између Црвене звезде и Партизана, раздвојених само једном титулом у корист црвено-бијелих (28:27)...

Партизан у недјељу гостује Раднику у Сурдулици са намјером да потврди добре игре и лак пролаз преко Рудара из Пљеваља у квалификацијама за Лигу Европе.

Од осталих дуела издваја се мали градски дерби Чукарички - Земун, новајлија новосадски Пролетер иде у Ниш екипи Радничког, а Спартак чека Мачву у Суботици.

Систем такмичења остао је непромијењен, играће се 30. кола послије чега се дијеле бодови у плеј-офу и плеј-ауту, а једина новина је што је уведен и бараж меч за екипу која заврши на 14. мјесту, тачно изнад зоне за испадање.

Распоред 1. кола Суперлиге:

Петак: Црвена звезда - Динамо (20 сати), Војводина - Младост (20 сати)

Субота: Чукарички - Земун (20), Напредак - Рад (20), Вождовац - Бачка (20)

Недјеља: Радник - Партизан (19), Раднички Ниш - Пролетер (20)

Понедјељак: Спартак - Мачва (17).

Извор: РТС, Танјуг