latinica  ћирилица
20/07/2018 |  11:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Харадинај: Подјела Косова за мене значи рат

Премијер привремених косовских институција Рамуш Харадинај противи се идеји о, како наводи, размјени територија са Београдом или подјели Косова и поручује да за њега "подјела значи рат", пренијели су косовски медији.
Рамуш Харадинај   (Фото:glasamerike.net) -
Рамуш Харадинај (Фото:glasamerike.net)

Како преноси приштински портал Косовапреш, Харадинај је то рекао реагујући на изаву америчког амбасадора Грега Делавија, који у синоћној изјави з КТВ није искључио могућност подјеле Косова.

"Раздвајање је борба за мене, ја кажем то без оклевања и да је опасно да се сада говори о раздвајању", рекао је Харадинај на РТВ Дукађини, преноси Косовапреш.

Према његовим ријечима, "свако ко помиње подјелу Косова изазваће трагедију на Балкану".

"Није добро спомињати подјелу. Свако ко спомиње подјелу, из било ког разлога, погрешно јер би то могло да доведе до трагедије на Балкану ", навео је он.

У овим околностима, каже, нема подјеле или размене територија.

"Нема размјене, нема поделе територија, то је опасно у овим околностима", рекао је, између осталог, Харадинај, преноси приштински портал.

Амерички амбасадор је на питање да ли је подјела Косова опција, рекао да не жели да говори о елементима који би се могли наћи у коначном споразуму о нормализацији односа Београда и Приштине.