latinica  ћирилица
20/07/2018 |  11:44 ⇒ 18:39 | Аутор: РТРС

Озваничен почетак радова на уклањању наплатних кућица

На магистралном путу Бањалука-Клашнице озваничен је почетак радова на уклањању наплатних кућица.

Радове су озваничили министар саобраћаја и веза Српске, и директор "Путева Српске". Рок за завршетак радова је 45 дана, а планирана вриједност уклањања наплатних кућица и санације износи 1,5 милиона марака.

Ресорни министар осврнуо се и на то да су кућице на овом магистралном путу постављене без сагласности Министарства саобраћаја и веза, као и мимо законских одредби.

"Ми смо покренули одређене процедуре да одговорни људи тадашњег руководства "Путева" дисциплински одговарају. Чак сам дао налог на почетку свог мандата да се то испита, те да се одређене дисциплинске одговорности спроведу. Међутим, Тужилаштво и МУП су донијели коначну одлуку да није било кривице тог типа", рекао је министар саобраћаја и веза Републике Српске, Неђо Трнинић.

Директор ЈП "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић каже да су данас дошли да започну радове на уклањању наплатних кућица.

"Нажалост многобројне жалбе и сама комплексност Закона онемогућили су да то прије урадимо", изјавио је Нешић. 

Директор предузећа "Козарапутеви" Дејан Гаковић рекао је да је вриједност радова око 1,5 милиона КМ.

"Демонтажа надстрешница, централног објекта и наплатних кућица не кошта много, али је проблем промјена пројектоване брзине кретања овом саобраћајницом са 40 на 100 километара на час, тако да ћемо морати урадити комплетну нову нивелацију терена, као и рјешавање проблема оборинских одвода", рекао је Гаковић.