latinica  ћирилица
20/07/2018 |  16:19 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

Богданић у Милићима: Добра сарадња локалне заједнице и предузећа (ФОТО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је данас у Милићима да су захваљујући добром односу локалне заједнице и предузећа са подручја те општине реновиране просторије Центра за социјални рад, од чега ће имати користи сви корисници социјалне заштите.

Богданић је присуствовао данас у Милићима обиљежавању 25 година постојања и рада Центра за социјални рад у Милићима, те отварању реновираних просторија те установе у које је Компанија "Боксит" уложила око 90.000 КМ.

"Мислим да је ово добар начин како се и у локалним заједницама могу стварати добри услови, не само у области социјалне заштите, већ и у другим областима", изјавио је министар Богданић.

Компанија "Боксит" већ 25 година, од када је формирана општина Милићи, подржава и помаже рад локалних установа и инстутуција, укључујући и установе из области социјалне заштите, рекао је новинарима предсједник Компаније Рајко Дукић.

Он је објаснио да је Центар Компанији уступио просторије у приземљу Дома здравља у Милићима, у којима се донедавно ова установа налазила и које су биле неусловне за рад Центра, док је за узврат "Боксит" прихватио да им обнови и опреми просторије у згради, која је власништво општине.

"Договорили смо да општина овај објекат уступи без надокнаде Центру за социјални рад, а Компанија је обавила његову комплетну адаптацију. Убијеђен сам да су они овим добили много и када је ријеч о унутрашњем простору, али и вањском амбијенту", рекао је Дукић.

Драган Богданић на обиљежавању 25 година постојања и рада Центра за социјални рад у Милићима (Фото: СРНА)

Директор Центра за социјални рад у Милићима Владан Тривковић новинарима је рекао да запослени у тој установи имају срећу што општина има јаку привреду која је вољна да подржи рад Центра.

Поред послова које произилазе из основних права из области социјалне и дјечије заштите Центар у Милићима развио је широк дијапазон проширених права, рекао је Тривковић.

"То се огледа највише у издвајању новчаних средстава за потребе новорођенчади, превоза дјеце са сметњама у развоју, субвенционисања комуналних услуга и друго", рекао је Тривковић.

Данашњој свечаности у Центру за социјални рад присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић, начелник општине Милићи Момир Лазаревић, те представници локалних установа и предузећа.

Поводом јубилаја милићки Центар додијелио је посебну захвалницу предсједнику Компаније "Боскит" Рајку Дукићу, те најстаријој радници ове установе Споменки Дурмић.