latinica  ћирилица
21/07/2018 |  14:32 ⇒ 20:53 | Аутор: СРНА

Ђокић: Пољопривреда најважнија смјерница развоја

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић изјавио је данас да је пољопривредна производња најважнија смјерница развоја општине Доњи Жабар и да је за њено унапређење у овој локалној заједници Влада Српске издвојила знатна средства.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Ђокић је на свечаној сједници Скупштине општине Доњи Жабар, поводом 25 година од оснивања ове локалне заједнице, истакао да је општина изузетно напредовала, посебно у пољопривредној производњи.

"На овом подручју можемо издвојити двије велике компаније које су увођењем нових технологија успјеле да се наметну као регионалне компаније, а истовремено је примијетна и индивидуална посвећеност великог броја грађана пољопровредној производњи", рекао је Ђокић.

Он је додао да је све то веома похвално за једну малу општину и нагласио да Влада Републике Српске подржава развој пољопривредне производње, што је доказала и увећањем средстава за подршку развоја пољопривреде за 11 милиона КМ годишње.

"Сад се тај износ попео на 71 милиона КМ, а значајан дио тих средстава иде и у општину Доњи Жабар", рекао је Ђокић и додао да Република Српска општини Доњи Жабар помаже и на друге начине.

Ђокић је подсјетио да је Влада Републике Српске недавно издвојила 350.000 КМ за реконструкцију нове зграде општине Доњи Жабар.

Он је истакао да су становници Доњег Жабара вриједан посавски народ, те да знају цијенити подршку Републике Српске.

Министар здравља и социјалне заштите Српске Драган Богданић честитао је начелнику и становницима Доњег Жабара 25 година од оснивања општине, указујући да је развој ове локалне заједнице у том периоду више него примијетан.

"Влада Републике Српске је улагала и у здравствени сектор у општини Доњи Жабар, односно око 300.000 КМ је уложено у изгрању локалне амбуланте и Центра за социјални рад", истакао је Богданић.

Начелник општине Доњи Жабар Никола Ђокановић истиче да развој ове општине потврђују милионски износи уложени у инфраструктуру општине.

"Једино се не можемо похвалити бројем становника, али радимо на томе да све буде боље. Ово је изразито аграрни крај и скоро 90 одсто становништва се овдје бави пољопривредом, што ову општину чини добрим мјестом за улагања", истакао је Ђокановић.

Ђокићу ће на свечаној сједници Скупштине општине Доњи Жабар додијељено признање почасног грађанина општине.